Sjove frø fra Frøsamlerne

I denne uge kom forårslisten fra Frøsamlerne. Jeg har egentlig tæt på frø nok til i hvert fald et par sæsoner i men kasser, meeeen man kan jo altid bruge bare lidt flere. Jeg holdt mig dog til fire sorter denne gang.

Frølisten går ud til medlemmer af Frøsamlerne forår og efterår, og det er et af de steder man skal kigge, når man vil dyrke det lidt mindre mainstream.

Baqieu er en gammel salat-sort fra Frankrig, som jeg faktisk har overveje et par gange før. Men jeg har ikke gjort så meget i salat, fordi der er temmelig mange snegle på min jord. I år vil jeg dog investere i sneglehegn til en 12-15 kvadratmeter, og så skal der køres på med salater, bønner og ærter. Det viser sig at være Merete fra den fremragende Vild med Have som udbyder frøene; vildt hygeligt 🙂

Dunkelgrüner vollherziger er endnu en salat, som skal have chancen indenfor sneglehegnet. Og Træspinat, som skulle blive 2-3 meter høj, skal også prøves af.

Den sidste er en stangbønne ved navn Cherokee Trail of Tears, som jeg hørte om på et værksted på Mere Liv i Haven festival’en i efteråret. Den kan både spises som grøn bønne og modnes til tørring. I første omgang skal den dog nok bare opformeres.

One thought on “Sjove frø fra Frøsamlerne

  1. Dunkelgrüner vollherziger er endnu en salat (vårsalat) som du kun behøver at så én gang hvis du ikke er for energisk med oprydning i haven.
    Tak for din fine omtale. Jeg har føjet dig til min blogliste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *