Satser på flerårig kål

Kål er ikke rigtigt lykkes for mig endnu. Motivationen er en del af problemet. Jeg gider faktisk ikke rigtigt. Det virker så omstændeligt med hovedkålene. Overdækning på de rigtige tidspunkter og alt det der, og så ender det alligevel med at der kommer et rådyr eller en hare forbi og gnaver i urten, lige inden den skal høstes. Til syvende og sidst er jeg nok bare ikke så vild med hovedkål, at jeg synes, det virker til at være besværet værd.

Daubenton

Daubenton

Men jeg er ikke færdig med bladkål. Der håber jeg på lidt mere robusthed, og ikke mindst muligheden for at høste over længere tid.

Sidste år forsøgte jeg mig med at plante palmekål efter kartoflerne, men dem jordede sneglene på den første nat. Så lærte jeg det: De skal startes tidligere og være bedre i gang, inden de bliver plantet ud.

Men så er der også de andre; flerårige kål. De er ikke så tilbøjelige til at blomstre som andre kål, så når de først har fat, vil de kunne komme år efter år. Og så formerer man dem ved stiklinger. Jeg har fået nogle stiklinger af “Daubenton” af en god haveven (de koster ellers KASSEN hos Camilla Plum), og jeg har sået frø af “Collard Greens – Couve galega”, som også er godt i gang – ja, faktisk skal de plantes om første gang inden længe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *