Så faldt tempoet lige heeelt vildt

Fire dage inde i min ferie (starten af juli) vrikkede jeg lidt voldsomt om på min venstre fod. Det satte så først i resten af ferien en ret markant grænse for, hvor meget jeg kunne komme i haven. Det kunne jeg overhovedet ikke. Efter ferien blev al fremgang med foden så investeret i arbejdet. Så havemæssigt var dét det samme; dvs. intet.

Haven har altså meget mod min vilje stået og passet sig selv i omkring 6-7 uger. So it goes. Men den har faktisk klaret sig fint. Der er dejlige livsbekræftende vækster OVERALT! Og nede mellem alt det grønne er der faktisk også masser af afgrøder. Bevares: Havde det været holdt planmæssigt, ville der være mere at komme efter. Men hey; jeg klager ikke.

Det blev kun til et kort kig i sidste weekend med høst af kartofler og hestebønner plus krydderier.

Foden er stadig ikke helt pålidelig, så jeg begrænser turene til max. 1 times arbejde plus gåturen gennem skoven frem og tilbage.

Men i denne weekend har jeg så endelig været ordentligt i haven igen. I går høstede jeg de sidste kartofler, fik gravet noget opmagasineret Bokashi-kompost i halvdelen af kartoffelbedet, rodet lidt i kompostbunken og gjort klar til at få alt det lugegrønt på, som vil følge over de mange kommende havebesøg.

Jeg fik også plantet et par bronze-bladfennikel ud, som jeg har haft stående vildt længe, og et par stykker mere i dag, da jeg var ovre for at høste den anden halvdel af kartoflerne og grave mere kompost ned. Og så fik jeg taget en minietape på en del af stierne mellem bedene. Her stå væksterne (en del græs, men det er faktisk stor variation) knæhøjt.

IMG_20160828_135735

Nyttedyr.

Under dagens grovlugning stødte jeg på en af de Vinbjergsnegle, som jeg har importeret til området sammen med mine havenaboer. Vi håber, at de vil tage kampen op med dræbersneglene og se at få guffet nogle æg. Jeg tager det som et godt tegn, at jeg støder på en her 8 uger efter udsættelsen 🙂

One thought on “Så faldt tempoet lige heeelt vildt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *