Mine egne Skejby-hvidløg

Bunden nærmer sig i den kurv, som vi bruger til hvidløgslager. Der burde være nok indtil cirka udgangen af marts, måske liiidt ind i april, og så vil vi have været selvforsynende i 8 måneder. Antalsmæssigt kunne vi faktisk godt have strukket den lidt længere, men da jeg spottede de første begyndende spirer i slutningen af december, begyndte jeg at blive lidt mere rundhåndet med at dele ud til venner og bekendte 🙂

Uddrag af årets hvidløgsbed i senvinter-eftermiddagssol.

Jeg startede i 2014 med fed fra nogle hvidløg fra Føtex. Der stod ingen sort på, men de var fra Spanien, de var økologiske (de “konventionelle” fra Kina er tit sprøjtede med spirehæmmer), og de var tydeligvis af den hårdnakkede type.

I oktober 2015 satte jeg så omkring 150 fed fra de løg, jeg havde drevet frem af Føtex-materialet. Så når jeg høster i år, er jeg gået full circle; så er det mine EGNE skejby-hvidløg. 🙂

De smager godt, men holdbarheden er jo et issue. Det er lige meget, om der er nok til et år, hvis de begynder at spire for meget fire til fem måneder inden den nye høst. Spirende hvidløg skulle efter sigende have en tendens til at smage bitre – eller måske er det kun selve spiren? Jeg fjerne den i hvert fald, hvis der er en.

Det er nok vejen frem at have flere forskellige sorter samtidigt. De blødnakkede fletløg skulle have bedre holdbarhed. Læs kort beskrivelse af typerne på Havenyt. Egentlig havde jeg byttet mig til et rigtig flot fletløg sidste år, som jeg også satte i oktober sammen med de andre hvidløg, men de har ikke rigtigt vist sig samarbejdsvillige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *