Kun en slags kartofler i år

Når jeg har planter i min have, som jeg i praksis lige så godt kunne købe i supermarkedet, så synes jeg som sagt af princip, at det så vidt muligt er vigtigt at dyrke nogle andre typer og sorter, end dem man lige falder over dér.

Raja-høsten fra 2015. Desværre har jeg kun plads til én sort i år, og det bliver ikke Raja.

Raja-høsten fra 2015.

Marabel-kartofler til spiring

Årets kartoffel er Marabel, og de er lagt til spiring.

I 2015 havde jeg derfor tre kartoffelsorter (Raja, Sava og Marabel). Sava finder man jo nemt i den almindelige handel, men altså så var jeg da 66% principiel. Jeg endte med Sava, fordi det var den eneste mellemtidlige kartoffel jeg kunne finde i økologisk udgave, da jeg skulle købe læggekartofler. Men de to andre sorter er det til gengæld langt imellem, at man støder på.

Både Raja og Marabel var en stor succes. Ja, og Sava’en da også. Marabel er tidlig, og giver lækre og ret faste knolde, som også får en god størrelse. Raja modner sent, men den er værd at vente på. Den giver de fineste rødskindede knolde, og den er uforlignelig til kartoffelmos. Faktisk koger den ved tilberedning så meget ud, at den ikke kan bruges til andet… Måske kan den dog bages, men det nåede vi ikke til at prøve.

I år er der kun plads til at have kartofler i et enkelt af de lange, smalle, lave bede, og valget er faldet på Marabel, som nu også er blevet sat til spiring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *