Hestbønneskud som vintergrønt

Som bekendt endte jeg med en ordentlig bunke hestebønnefrø sidste år. Der er næppe under 700, og jeg kommer allermax til at have plads til planter fra 150 af dem i jorden, når vi kommer til april/maj, og det begynder at give mening at så dem.

Hesterbønnespirer i en vintersolstråle.

Så jeg har sat gang i et forsøg med lidt produktion af noget vintergrønt med de forhåndenværende frø. I weekenden op mod uge 3 satte jeg to gange 9 frø i to 2-literspotter. Ideen er selvfølgelig ikke at drive bønnefrø frem, men at høste skuddene og så bruge dem i madlavningen.

Jeg har ret optilmale forhold til denne slags dyrking. Vores lejlighed er nemlig forsynet med en glasfront i to etagers højde, som vender mod syd. Så her er der optimal udnyttelse af vintersolen og også kun yderst sjældent under de 4 grader, som hestebønnerne kræver for at spire.

De første spirer viser sig efter en uge, og det tager jeg som stikordet til at så det næste hold med en 9-10 frø i et par potter mere. Her ved udgangen af uge 4 har jeg sået tredje hold, og første gange høstet skud fra den første portion. Smagen er lækker, pænt kraftig og ærte-agtig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *