Butterflyspinat som forafgrøde

I 2015 havde jeg i mange bede sået spinat (Butterfly) som forafgrøde. Kæmpe succes! Jeg tror vi høstede 60 liter fra ca. 10 kvadratmeter. Man kan tage blade af den samme plante i flere omgange, og så fjerner man bare planterne og smider dem på komposten, efterhånden som man skal så andre ting.

Butterflyspinat som forafgrøde i porrebedet

Spinat som forafgrøde i porrebedet. Her kan spinaten stå længe, fordi der går et stykke tid, før porrerene for alvor kræver plads.

Spinat spirer allerede ved en temperatur fra omkring 4 grader, så det er bare med at få frøene spredt så tidligt som muligt. De første par gange lavede jeg række, men derefter gik jeg over til bredsåning. Vi havde spinat fra sidst i april og langt op i juni, og vi fik fyldt godt op i fryseren.

Jeg fik ikke sået spinat som efterafgrøde, men det skal jeg klart have gjort i år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *