7 rækkemeter hestebønner

Sidste år havde jeg hestbønner for første gang. Egentlig var det mest fordi, de kan sås helt vildt tidligt, og jeg var noget utålmodig efter at komme i gang. Jeg havde tre rækkemeter, som jeg såede 1 meter af gange med to ugers mellemrum fra omkring starten af april. Sorten er Crimson flowered.

hestebønner

Hestebønner fra 2015. Øøøøndige blomster, ikke? 🙂

Jeg kører såningen af hestebønnerne Camilla Plum-stil: Greben i jorden, vrikke lidt, og så en bønne i hvert hul, lukke til igen og voila. Den sidste meter fra dyrkningen sidste år, tog jeg frø fra. Det gav nok til en første såning af 7 meter i år, og så er der også til en senere såning af en 3-4 meter, hvis der skulle vise sig noget plads.

Så den ene rækkemeter har altså givet omkring 160 så-egnede bønner. Ikke dårligt.

Hestebønner er noget sårbare overfor bladlus. Sidste år tror jeg at jeg havde lus i noget der ligner 10% af planterne. Ikke så voldsomt måske, men det skulle gå ret hårdt ud over produktiviteten. Så kan der gøres noget, skal det da forsøges. Honningurt skulle være en mulighed. Den tiltrækker bladlusenes naturlige fjender. Jeg sår rækker med Honningurt rækker mellem bønnerne, når de er dukket op om et par uger.

Rent kulinarisk er jeg ikke nået længere end til at pifte en salat op med bønnerne, men mon ikke det hjælper, når høstmængden stiger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *